720526948110507 Διαταραχές της Προσοχής; ΔΕΠΠΥ;
top of page
Αναζήτηση
  • Aikaterina Kalostypi

Διαταραχές της Προσοχής; ΔΕΠΠΥ;


Διαταραχές της Προσοχής; ΔΕΠΠΥ; Όταν η ακρόαση διαταράσσεται, ο εγκέφαλος μας σταματά να δίνει προσοχή στους ήχους, η επεξεργασία των ακουστικών ερεθισμάτων δυσχεραίνεται, η αντίληψη των ήχων του περιβάλλοντος είναι λιγότερο ακριβής και η απόκριση μας, σε αυτούς, είναι μικρότερη. Αυτός είναι και ο λόγος που διερευνούμε -συνεχώς- και άλλους τρόπους για να τονώσουμε και να ενισχύσουμε την ακουστική μας αντίληψη και προσοχή.

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική και καινοτόμος μέθοδος για να ενισχύσετε την προσοχή Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων είναι να εντάξετε την ενσωμάτωση της μουσικής και των ήχων, στο πρόγραμμα τους. Πως γίνεται αυτό;


Με τα Νευροαναπτυξιακά Προγράμματα της Μεθόδου Tomatis®, κατά τη διάρκεια των συνεδριών ακρόασης, η μουσική μεταδίδεται, με ξαφνικές αλλαγές των τονικών αντιθέσεων που προκαλούνται από μεταβολές της χροιάς και της έντασης. Αυτές οι αντιθέσεις, όντας εντελώς απρόβλεπτες, προκαλούν την νευροφυσιολογική διέγερση του ακουστικού συστήματος αφενός και του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος, αφετέρου, με όλα τα ωφέλη που αυτό συνεπάγεται, σχετικά με το Άγχος και το Τραύμα.

Το αποτέλεσμα αυτών των επαναλαμβανόμενων και απρόβλεπτων ακουστικών αντιθέσεων, είναι ο εγκέφαλος να αναπτύσσει μεγαλύτερη ευκρίνεια των ήχων, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τη συνολική ακρόαση και κατά επέκταση την ανάπτυξη της προσοχής, του Συναισθηματικού Δεσμού, την συνδεσιμότητα και την κοινωνική εμπλοκή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επιστημονική βάση και την τεχνολογία της μεθόδου Tomatis® επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο μας: www.tomatishellas.com


12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page