720526948110507 Ανάγνωση και Μέθοδος Tomatis®
top of page
Αναζήτηση
  • Aikaterina Kalostypi

Ανάγνωση και Μέθοδος Tomatis®


“Διαβάζουμε με τα αυτιά μας…” , είπε ο Δρ Α. Tomatis, γιατρός ΩΡΛ και δημιουργός της Μεθόδου Τomatis®.
Ενεργητική εργασία για αγωγή του Λόγου:  όπως Βελτίωση της ομιλίας, κατάκτηση των αναγνωστικών δεξιοτήτων, ενδυνάμωσης της φωνής, κ.ά,  και της ανάγνωσης.
TomatisHellas.com

- Το ακουστικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάγνωση. Όταν διαβάζουμε σιωπηλά, «ακούμε» τις λέξεις, με τη “φωνή” του μυαλού μας.


Αυτή είναι η εσωτερική αναπαράσταση των ήχων που θα ακούγαμε, αν διαβάζαμε δυνατά. Είναι τα ίδια νευρικά μονοπάτια (neural pathways) και οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν ακούμε κάποιον να μιλάει.


- Η ανάγνωση θεωρείται άσκηση για τον εγκέφαλό μας. Ακριβώς όπως και όταν γυμναζόμαστε, ασκούμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα, έτσι και η ανάγνωση ασκεί τις λειτουργίες της μνήμης μας, δίνοντας στον εγκέφαλό μας μια καλή “προπόνηση”.


- Το ακουστικό σύστημα εμπλέκεται στις πολλαπλές πτυχές της αντιληπτικής ακουστικής επεξεργασίας ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων της φωνητικής επίγνωσης, της αποκρυπτογράφησης και της κατανόησης.

Καθώς διαβάζουμε, ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται συνεχώς νέες πληροφορίες, συνδέει αυτά που ήδη γνωρίζουμε και έτσι ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου.


- Είτε ενδιαφερόμαστε για ένα παιδί που αγωνίζεται να κατακτήσει όσα και οι συνομήλικοι του, είτε για ένα μαθητή που επιδιώκει ακαδημαϊκή αριστεία, είτε ακόμη για έναν ενήλικα που θέλει να βελτιώσει τις επαγγελματικές του δεξιότητες, η Μέθοδος Tomatis® είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστήριξης και βελτίωσης.


3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page